Номинациите за „Човек на годината” 2013 на БХК са отворени

Номинациите за „Човек на годината” 2013 на БХК  са отворени
A A+ A++ A

Номинациите за „Човек на годината“ 2013 – годишните награди за принос към правата на човека и правозащитността на Българския хелзинкски комитет, са отворени от 1 октомври.

Всеки може да номинира личност, неформална група или регистрирана в България организация заради конкретни правозащитни постъпки, извършени в периода ноември 2012 – октомври 2013 г.

Подробните критерии за номинации, както и формата за номиниране, са достъпни на сайта www.humanoftheyear.org.

Наградата могат да получат и хора, които се борят за защита на други ценности, сравними с правата на човека, и чиято дейност е в съзвучие с духа на наградата. Така номинации за защита правата на животните и опазване на природата например също са допустими.

Тази година журито е в състав: председател Маргарита Илиева и членове – Иван Бедров, Марин Бодаков, Тaтяна Ваксберг, Христо Комарницки, Петко Петков, Яна Бюрер Тавание, Мими Фурнаджиева.

Участниците в природозащитните протести на Орлов мост през 2012 г. бяха отличените с голямата награда „Човек на годината“. Двете втори награди бяха за Асоциацията на европейските журналисти – България и природозащитника Тома Белев.

#Българския хелзинкски комитет #награда #правозащитна #номинация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници