Recon Jet конкурира Google Glass

Recon Jet конкурира Google Glass
A A+ A++ A

Компанията Recon произвежда HUD (Heads-up Displays) очилата Recon Jet, които позиционира като конкурент на Google Glass заради вградения дисплей, показващ разнообразна информация пред окото на потребителя. Устройството е насочено към спортисти и професионалисти и очевидно инвеститорите виждат потенциал в него, тъй като Recon успя да привлече допълнително финансиране от Intel Capital.

По-важната новина е, че досега са били продадени 50 000 броя от другите HUD очила на компанията, което е многократно повече от реализираните бройки от Google Glass. Устройството се продава за 599 долара (по случай сделката с Intel Cаpital до 6 октомври има 100 долара отстъпка), а доставките му ще започнат през февруари следващата година. В интерес на истината предложението на Google все още не е масово достъпно, а освен това струва 1500 долара.

Recon Jet тежи 28 грама и включва двуядрен процесор с честота 1GHz и разполага с интегрирани Wi-Fi, ANT+ за връзка с други устройства, Bluetooth, GPS, HD камера, разнообразни сензори (акселерометър, жироскоп, висотомер, магнитометър и термометър. Освен това предлага 1GB RAM, 8GB памет и WQVGA дисплей, който осигурява изображение като от 30" HD екран на разстояние 2 метра.

Джаджата е проектирана за спортисти и професионалисти като лекари, които имат нужда от достъп до информация без да използват ръцете си. Recon Jet работи във всякакви атмосферни условия и дори с ръкавици. Очилата са базирани на Android и предлагат SDK за разработване на допълнителни приложения, което ги прави истински конкурент на Google Glass.

http://jet.reconinstruments.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници