Социалдемократите са готови на коалиция с Меркел

Социалдемократите са готови на коалиция с Меркел
На Меркел й трябва стабилно мнозинство в парламента, за да има подкрепата от възможно повече партии за вземането на трудните решения, които предстоят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германската социалдемократическа партия обяви, че е готова на широка коалиция със спечелилата трети мандат Ангела Меркел, но при редица условия, предаде БНР.

Германските социалдемократи са съгласни да започнат преговори със спечелилия в неделя изборите Християндемократически съюз на Ангела Меркел. Делегати на партията се събраха на заседание в Берлин и гласуваха за започването на сондиращи разговори.

Социалдемократите поставиха редица условия. Те ще настояват, ако участват в управлението, да се спазят исканията им за провеждането на политика за социално равноправие, справедливи данъци и бюджет, засилване на ролята на общините, отговорна енергийна политика и модерна семейна политика, гарантираща равноправието на половете.

"На Меркел й трябва стабилно мнозинство в парламента, за да има подкрепата от възможно повече партии за вземането на трудните решения, които предстоят". Голяма коалиция между десница и левица в Германия изглежда едно от най-вероятните и едно от най-стабилните решения или възможности за бъдещото правителство, заяви Нора Хесе, зам.-директор на берлинския офис на организацията "Open Europe".

#Християндемократически съюз #Ангела Меркел #Германската социалдемократическа партия #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници