Цветанов: Помилването на престъпници е скандално

Цветанов: Помилването на престъпници е скандално
Цветанов увери, че единственото нещо, от което се ръководи, е върховенството на закона и ще направи всичко възможно всичко по делото „Октопод“ да излезе наяве. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов смята помилването на престъпници за „изключително скандално“.

Да се помилват престъпници, които са признати за такива от съдебната система, е изключително скандално, заяви Цветанов пред TV7, визирайки помилванията, направени от бившия вицепрезидент Ангел Марин.

„Факт е, че имаме голяма критичност към българската съдебна система и когато и малък процент престъпни лица получават наказания, се получава, че на последваща, последна инстанция те биват освободени“, каза още Цветанов.

Наблюдавайки делото „Октопод“, което е вече в съдебна зала, за него е удовлетворително, защото е ясно и обществото е запознато с това как е функционирала държавата.

Министърът е категоричен, че разследването не е приключило с внасянето на съдебния акт, а по време на самия процес могат да бъдат добавени и нови факти.

Цветанов увери, че единственото нещо, от което се ръководи, е върховенството на закона и ще направи всичко възможно всичко по делото „Октопод“ да излезе наяве.

Според него трите опозиционни партии – БСП, ДПС и ДСБ, през всичките години на прехода са били винаги едно цяло, но са гравитирали в ляво и дясно.

„Нека да наблюдаваме внимателно всичко, което се изнася като информация в съдебните зали по знаковите дела, защото досега никое правителство не си е позволявало това, за да може да си осигури медиен комфорт и да си изкара спокойно мандата“, посочи той.

Вицепремиерът уточни, че всички тези дела - ‚Октопод“, „Килърите“ и др., е нямало да бъдат факт без съдействието на жертвите на престъпленията и е време да се даде глас на пострадалите.

#присъди #съдебна система #дело #„Октопод“ #Ангел Марин #престъпници #помилване #Цветанов #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"