МВР освобождава 3000 служители

МВР освобождава 3000 служители
„От утре персоналът в МВР ще бъде намален с още 3000 души. В институцията работят 53 440 души“, каза Веселин Вучков. Снимка: cross.bg
A A+ A++ A

Днес в Министерския съвет ще бъде обявена реформата в МВР, която включва освобождаването на 3000 служители от утре.

„Темата за административната реформа в МВР остана на по-заден план във връзка с два-три случая напоследък, които показаха, че има слабост в професионалното ръководство на по-ниско ниво“, каза заместник-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, цитиран от БНР.

Вучков добави, че в МВР в момента има над 200 хиляди досъдебни производства, че там работят много съвестни разследващи полицаи, изключително компетентни, в недобри материални условия.

Огромна част от тях извършват качествено процесуално-следствени действия, за което доказателство е това, че в България 95% от присъдите са осъдителни.

„От утре персоналът в МВР ще бъде намален с още 3000 души. В институцията работят 53 440 души“, каза още Веселин Вучков.

Днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов ще направи презентация на тема „Реформата на МВР: състояние и перспективи“.

На представянето, което започва в 10:30 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет, се очаква да присъстват вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и заместник-министрите на вътрешните работи Димитър Георгиев и Веселин Вучков.

#реформа #МВР #Веселин Вучков #Цветан Цветанов #министърът на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »