Работят върху нов механизъм за дълговете на болниците

Работят върху нов механизъм за дълговете на болниците
Върху нов механизъм за справяне с дълговете на болниците работят в Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и мениджъри. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Върху нов механизъм за справяне с дълговете на болниците работят в Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса и мениджъри на лечебни заведения, предаде investor.bg.

„Предлагаме болниците, в зависимост от нивата на компетентност, които имат, да имат различно разплащане по съответните клинични пътеки. Всяка болница ще трябва да представи собствен план за действие с цел укрепване състоянието на лечебните заведения от финансова гледна точка“, поясни Андреева.

Механизмът предвижда справяне с дълговете чрез различно заплащане на различните типове болници, обясни министър Таня Андреева в интервю за БНТ. „Ще бъдат въведени ясни критерии, по които лечебните заведения ще сключват договори с касата.

А ангажимент на държавата ще бъде да се погрижи за тези болници, които са структуроопределящи и през които минават повече от 80% от пациентите – университетските, областните и общинските болници“, каза още министърът.

#Таня Андреева #болници #пътеки #каса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници