Google на 15 години

Google на 15 години
A A+ A++ A

Днес Google става на 15 години и отбелязва това с някои допълнения по мобилните си продукти и в алгоритмите на търсене. Приложението за iOS например ще се сдобие скоро с push известия, с опция за директно разглеждане на карти и дори с възможност за запазване на напомняния (те отдавна са достъпни за Android). По-интересна промяна очаква потребителите на Android, което е логично, заради по-добрата интеграция на приложението с платформата. То ще предложи по-добри възможности за провеждането на своеобразни диалози - приложението ще разбира последващи въпроси по дадена тема, без да се налага да се повтаря първото търсене.

Подобрения има и при използването на търсачката през мобилен браузър. Тогава се намесва технологията HTML, а резултатите са с нов дизайн, оформен като отделни карти с информация от Knowledge Graph. Така можете да получите търсеното директно в една страница, без да се налага да отваряте друга. Като цяло търсачката също е подобрена с нов алгоритъм с кодовото име Humminbird, който засяга 90% от всички търсения и в интерес на истината е активен вече месец. Той е в състояние да обработва по-дълги и сложни заявки за търсене и е способен да разпознава контекста.

Промяна има и в Knowledge Graph. Функцията вече е снабдена с нови филтри и инструмент за сравняване. Днес имате възможност и да се върнете назад във времето, като преобразите търсачката в първия й дизайн. Достатъчно е в Google.com да потърсите думите Google in 1998 и ще видите как е изглеждал сайтът преди 15 години.

http://insidesearch.blogspot.com/2013/09/fifteen-years-onand-were-just-getting.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници