Samsung Galaxy Note 3 има регионални ограничения по SIM карта

Samsung Galaxy Note 3 има регионални ограничения по SIM карта
A A+ A++ A

Продажбите на Samsung Galaxy Note 3 вече започнаха и устройството се предлага в много страни по света. Трябва обаче да внимавате, ако решите да си купите смартфона от друго място (например от Щатите), защото има вероятност да не работи с европейските SIM карти и обратното. Или поне това подсказва публикация в блога на британския онлайн магазин Clove, според която европейската версия на модела (SM-N9005) може да работи само с европейски SIM карти.

Това означава, че ако пътувате извън границите на ЕС и предпочитате да използвате местна карта в телефона си, няма да може да го направите с Galaxy Note 3 (обажданията към спешни номера ще продължат да работят). Странно ограничение, което осакатява едно от основните предимства на GSM технологията - съвместимите устройства да могат да се използват навсякъде по света с подходящи мрежи.

Интересно дали подобно решение е свързано с плановете за премахване на таксите за роуминг в ЕС през следващата година - така операторите ще принудят потребителите да останат с домашната си SIM карта, когато са извън съюза, и съответно ще плащат повече за роуминг.

http://blog.clove.co.uk/2013/09/25/samsung-galaxy-note-3-sim-limitations/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници