Убиецът от Бургас подавал сигнали срещу банкерката, но институциите мълчали

Убиецът от  Бургас подавал сигнали срещу банкерката, но институциите мълчали
По време на делото стана ясно, че Симеонов е извършил убийството с незаконно оръжие, следил е убитата и е изчакал удобен момент да извърши деянието си. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Убиецът на 54-годишната Павлинка Йончева, банков шеф в Бургас, Любомир Симеонов, призна, че е екзекутирал жената, за да бъде чут. Това обясни неговият адвокат Ваня Радиева.

„Лично на мен ми каза, че ако е можел, щял да посегне сам на живота си“, коментира Радиева, която бе назначена за служебен защитник на Симеонов.

„Имал е одобрен инвестиционен проект, давали са уверение, че ще му отпуснат банков кредит, защото от европейския фонд са му разрешили около милион, остатъкът е трябвало да осигури. Той се е опитал да го осигури чрез кредит от банката. Давали са му уверение, че ще му отпуснат този кредит, и когато идва ред да му се одобри кредитът, му налагат да ползва друга строителна фирма“, разказа Радиева, цитирана от „24 часа“.

Адвокатът обясни, че клиентът й се познавал лично с убитата жена. Познавал се и с Веселин Желев, директор на клона на банката в Карнобат.

Адвокатът отрече, че подсъдимият е имал списък с лица, които да убие, както се е тиражирало в някои медии. Служебният защитник посочи, че до момента институциите, до които Симеонов е сигнализирал, са мълчали.

Съдът обяви, че на Симеонов е повдигнато обвинение по чл. 116, ал. 1, т. 9 от НК, което предвижда от 5 до 15 години затвор, доживотна или доживотна без право на замяна присъда, изключително тежко престъпление, което налага и най-тежката мярка - „задържане под стража“. По време на делото стана ясно, че Симеонов е извършил убийството с незаконно оръжие, следил е убитата и е изчакал удобен момент да извърши деянието си.

#Павлинка Йончева #Бургас #Симеонов #Ваня Радиева #Симеонов #Веселин Желев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници