Русия има данни, че заринът край Дамаск бил ръчно произведен

Русия има данни, че заринът край Дамаск бил ръчно произведен
„Русия установи, че в района на Алепо също е било използвано ръчно направено химическо оръжие, но с по-ниска концентрация от това край Дамаск“, подчерта Лавров. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Москва разполага със сведения, че заринът, използван край Дамаск на 21 август, е бил ръчно произведен, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров в интервю пред в. „Вашингтон пост“.

Лавров посочи, че е предоставил на американския държавен секретар Джон Кери доказателства, че сирийските опозиционни бойци са употребили химически оръжия в страната.

„По повод на инцидента в Алепо от 19 март, когато ООН, под натиска на редица членове на Съвета за сигурност, не откликна на молбата на сирийското правителство да изпрати инспектори за провеждането на разследване, Москва, по сирийско искане, проведе собствено разследване, и неговите резултати са широкодостъпни за обществеността“, отбеляза руският министър на външните работи.

„Русия установи, че в района на Алепо също е било използвано ръчно направено химическо оръжие, но с по-ниска концентрация от това край Дамаск“, подчерта Лавров.

#Сергей Лавров #Русия #Сирия #зарин #Дамаск #Алепо #химически оръжия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници