САЩ предупреждават за възможни атентати на „Ал Кайда“

САЩ предупреждават за възможни атентати на „Ал Кайда“
Департаментът предупреждава и за възможно насилие в Египет и призовава американците да не посещават Сирия заради бушуващата там гражданска война. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният департамент на САЩ предупреждава, че „Ал Кайда“ планира серия нападения в Европа, Азия, Африка и Близкия изток, предава БГНЕС.

„Атаките могат да включват всякаква тактика - камикадзета, убийства, похищения“, се казва в съобщение на американското външно ведомство.

Гражданите на САЩ са призовани да бъдат „бдителни“, тъй като сред целите на терористите могат да попаднат спортни зали, офиси и жилищни домове, хотели, ресторанти, клубове, църкви, училища, търговски центрове и други популярни сред туристите места в САЩ и чужбина.

Американските власти отбелязват активизиране от страна на „Ал Кайда“ напоследък и припомнят за взрива в посолството на САЩ в Анкара през февруари тази година и гибелта на британския войник, убит от екстремисти в Лондон през май.

САЩ очакват атентати на различни крила на „Ал Кайда“ и в Северна Африка и Близкия изток - Йемен, Ирак, Алжир, Либия.

Департаментът предупреждава и за възможно насилие в Египет и призовава американците да не посещават Сирия заради бушуващата там гражданска война.

Сред африканските страни, заплашени също атентати, са посочени Нигерия, Сенегал, Мали, Нигер, Чад, Судан и Еритрея.

Сред „обичайните заподозрени“ са и Афганистан и Пакистан, като се напомня, че „Ал Кайда“ има свои подразделения не само в Южна, но и в Централна Азия.

#САЩ #"Ал Кайда" #терористи #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници