Amazon представи новите таблети Kindle Fire HDX

Amazon представи новите таблети Kindle Fire HDX
A A+ A++ A

Amazon допълни серията си с таблети Fire HD с два нови модела с диагонал на екрана 7" и 8,9", който предлагат и с впечатляваща производителност, благодарение на използвания четириядрен процесор Snapdragon 800 с честота 2,2GHz и на оперативната памет от 2GB. Kindle Fire HDX 7 е снабден с дисплей с резолюция 1920 x 1200 (322 ppi), а Kindle HDX 8.9 предлага 2560 x 1600 пиксела в диагонал 8,9", което означава, че пикселната му гъстота е 339 ppi.

Добавен е и сензор за околна осветеност, който освен яркостта на екрана контролира и контраста на пикселите в зависимост от външната светлина. И двата панела са със 100% sRGB точност на цветовете и намалени отблясъци. Kindle Fire HDX 7 има само предна HD камера, а Kindle Fire HDX 8.9 добавя и 8МР задна, която може да записва full HD видео и има автофокус и светкавица. Налице са и стерео говорители с технология Dolby Digital Plus. Устройствата осигуряват батерия за до 17 часа четене или 11 часа на смесена употреба.

И двата таблета използват нова версия на софтуера на Amazon, който компанията вече нарича Fire OS. Както и преди той е базиран на Android, но вече на версия 4.2 Jelly Bean. Платформата осигурява достъп до много от услугите на Amazon, предлага много обновени приложения и включва новата система Mayday за денонощна безплатна техническа поддръжка. Има и подобрения за бизнес подобренията като хардуерно и софтуерно криптиране, VPN, безжично отпечатване и др.

И двата таблета се предлагат с опция за 4G LTE връзка, която поддържа мрежите на AT&T и Verizon Wireless в Щатите. Продажбите на по-малкото устройство започват на 14 ноември на цена започваща от 229 долара, а по-голямото ще е налично от 10 декември на цена от 379 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници