Пазарът на таблети в Централна и Източна Европа с ръст от 175%

Пазарът на таблети в Централна и Източна Европа с ръст от 175%
A A+ A++ A

Според последните данни на IDC пазарът на таблети в Централна и Източна Европа се е увеличил със зашеметяващите 175% на годишна база, а доставките са достигнали 3,6 милиона броя през второто тримесечие на годината.

Според данните продажбите са доминирани от устройства с Android, които съставляват 84% от всички таблети в региона за изследвания период. В същото време Apple са загубили 9,2% пазарен дял на годишна база, а доставките на таблети с Windows и Windows RT са се увеличили драстично, но все още пазарният им дял е около 3%.

Според Николина Юрисич от IDC основната причина за пазарната ситуация е силната чувствителност на потребителите към цените, което дава сериозно предимство на производителите на нискобюджетни таблети. Според IDC особено в Русия и Украйна доминиращата позиция е на устройства в ценовата категория до 80 долара.

Според същото изследване ръстът ще продължи и до края на годината, като се очаква за 2013 г. в региона да бъдат продадени общо над 15 милиона таблета, а през 2017 продажбите ще достигнат 25,6 милиона. Прогнозата на IDC е, че в следващите години Windows ще достигне пазарен дял от 9,2%, Apple ще задържи около 13%, а останалото ще е за Android.

http://www.digitimes.com/news/a20130923PR204.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници