Истината е в детайлите

Истината е в детайлите
A A+ A++ A

Кои са най-важните параметри за един телевизор, за да може да грабне вниманието ни от пръв поглед? Разбира се, качеството на изображението е първото, което вижда окото и то всъщност е от съществено значение за този тип устройства. Контрастно и с плътно черно, ярко и детайлно - всичко това има голямо значение за крайния резултат и насладата от съдържанието, което ще гледаме с телевизора.

Голямо значение за това има и резолюцията на панела, защото когато по-висока ще могат да бъдат изобразени и най-малките детайли, а това прави картината още по-реалистична. Вече започна преход към по-висока резолюция от познатата 1080р и вече все по-често ще чуваме думите UHD (Ultra High Definition). На практика тя е 4 пъти по-голяма от full HD и затова понякога се нарича 4K

UHD вече е задължителна характеристика за телевизорите с по-голям диагонал на екрана, защото така могат да осигурят много по-детайлно изображение, а освен това могат да се гледат по-отблизо без да се различават отделните пиксели. Така картината оставя ясна дори и с новите 55" и 65" телевизори на Samsung от серията F900, които предлагат 8 милиона пиксела за постигане на изключителна детайлност.

Качеството на картината при тях се дължи и на технологията Quadmatic Picture Engine - тя е собствена разработка на корейската компания и е специализирана в оптимизирането на изображението. Обработва входящия сигнал без значение на неговата резолюция и го конвертира по най-добрия начин в UHD като заедно с това премахва шума и обръща специално внимание на детайлите, яркостта и контраста на картината.

Освен всичко Samsung F9000 е готов и за бъдещето - чрез продавания отделно аксесоар Evolution kit устройството може да обновява софтуерните и хардуерните си възможности, за да добави поддръжка за повече услуги и дори за бъдещи промени в спецификацията на UHD форматите.

Технологията е поместена в корпус с минималистичен дизайн, който е с 30% по-тънък от станалите UHD телевизори и има почти невидима тясна рамка. В допълнение всичко това е проектирано така, че да прикрие аудио системата на телевизора, която осигурява внушителната изходна мощ от 70 вата. За още по-изчистен вид всички портове на телевизора за връзка с външни устройства са изнесени в отделен модул с името One Connect Box, който се свързва с F9000 чрез единствен кабел.

Двата модела от F9000 (UE65F9000 и UE55F9000) предлагат и познатия Samsung Smart Hub, който превръща телевизора в център за забавление и приложения и тук е подобрен допълнително, за да осигури повече възможности за използването на телевизора, а не само за гледане на телевизия. Списъкът с впечатляващи технологии продължава с вградена камера, видео чат и възможност за споделяне на съдържание с мобилни устройства чрез натискането на един бутон и Twin Tuner.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници