Oppo N1 разполага с подвижна камера и 5,9" дисплей

Oppo N1 разполага с подвижна камера и 5,9" дисплей
A A+ A++ A

Oppo обеща днес да ни разкрие всичко за най-новия си смартфон и компанията вече е готова да сподели подробностите. Устройството се нарича Oppo N1 и използва разработената от компанията операционна система Color OS, която е базирана на Android. Предлага 5,9" дисплей с full HD резолюция, което означава, че осигурява пикселна гъстота от 373 ppi.

Вградената памет е 16GB или 32GB (няма слот за допълнителна), а батерията е с впечатляващия капацитет 3610 mAh. Oppo N1 е снабден с двубандови Wi-Fi възможности, Bluetooth, NFC и за пръв път в мобилен телефон - тахограф за записване на скоростта при шофиране. За производителността се грижат процесор Snapdragon 600 с честота 1,7GHz, графичен ускорител Adreno 320 и 2GB RAM.

На задната страна на смартфона се намира камерата, която е много по-интересна. Тя използва 13МР CMOS сензор и има оптика от 6 елемента (според компанията за първи път при Android) с бленда f/2.0, а за работата й се грижи специалният процесор Owl на Oppo. Камерата може да се завърти на 206 градуса и така може да се използва и за провеждане на видеоразговори. Компанията е разработила и допълнителни обективи, които се прикрепят към корпуса.

Зоната под камерата е чувствителна на допир и компанията я нарича O-Touch. Тя разпознава различни жестове (плъзване, двойно потупване и продължително натискане), с които е възможно да извършвате разнообразни действия като смяна на възпроизвежданата песен, управление на камерата и т.н. Oppo ще предложи и аксесоар с името O-Click, който на практика е дистанционно управление за камерата. Както очаквахме, Oppo N1 ще може да работи и с CyanogenMod. Цената на смартфона в Китай ще бъде 3498 юана (420 евро).

http://www.gsmarena.com/oppo_n1_is_official_and_the_first_to_run_on_cyanoenmod_os-news-6841.php

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници