Европейският съюз ще дава пари само срещу реални реформи

Европейският съюз ще дава пари само срещу реални реформи
В понеделник се проведе публичната дискусия „Седемте европътя пред България до 2020: предизвикателствата пред бизнеса“. На снимката: Явор Гечев, Драгомир Стойнев, Огнян Златев, Иван Михалев, Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В следващия програмен период 2014-2020 г. пари ще бъдат отпускани срещу реформи, заяви представителят на Европейската комисия в България Огнян Златев по време на дискусията „Седемте европътя пред България до 2020: предизвикателства пред бизнеса“.

„Една от характерните новости в новата финансова рамка е, че пари ще бъдат отпускани срещу реформи и се отделя внимание на постигане на целите на Европа 2020“, каза Златев, цитиран от БГНЕС.

Приоритет при разпределянето на средствата ще бъде начинът, по който тези средства ще се планират, и се обръща особено значение на малкия и средния бизнес като фактор за растежа, за да бъдат преодолени последиците от икономическата криза.

На 24 и 25 октомври тази година ще бъде открита Седмицата на малките и средните предприятия.

В дискусията участват вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, както и представители на администрацията и бизнеса.

„За съжаление, ситуацията в икономиката не е от най-добрите, затова всички заедно трябва да идентифицираме проблемите и да намерим решенията, като подобрим бизнес климата. Сега вече имаме като правителство конкретни стъпки, около 100 режима, но това не е всичко - идеите трябва да дойдат и от бизнеса“, подчерта министър Драгомир Стойнев.

#Европейската комисия #Огнян Златев #Златев #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници