BlackBerry ще се изтегли от потребителския пазар

BlackBerry ще се изтегли от потребителския пазар
A A+ A++ A

През последните дни се заговори, че BlackBerry се кани да съкрати 40% от работната си ръка в опит да стабилизира положението си и компанията официално потвърди това като заяви, че съкращенията ще засегнат 4500 служители. В допълнение на това канадците ще се оттеглят от потребителския пазар. Новината идва заедно с предварителните финансови резултати за второто тримесечие на фискалната година, през което се очаква загуба между 950 милиона и 995 милиона долара.

Тя се дължи основно на лошите продажби на смартфона BlackBerry Z10, но не се посочват колко броя от него са били продадени през периода. За тримесечието BlackBerry е доставила едва 3,7 милиона смартфона и повечето от тях са със старата платформа BlackBerry 7.

Компанията възнамерява да излезе от пазара за крайни потребители и вместо това ще се фокусира върху модели за бизнес и професионалисти. Портфолиото с устройства ще бъде намалено от 6 до 4 - 2 от тях във висок клас и 2 в нисък. BlackBerry Z30 очевидно е в първата категория, докато BlackBerry Z10 ще остане във втората и цената му ще бъде намалена значително.

http://www.marketwatch.com/story/blackberry-announces-preliminary-second-quarter-fiscal-2014-results-and-provides-business-update-2013-09-20-15173160

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници