Cyanogen ще си партнира с Oppo

Cyanogen ще си партнира с Oppo
A A+ A++ A

На 23 септември китайската компания Oppo ще представи нов смартфон, за който постоянно подсказваше през последните седмици, но освен това ще анонсира и една особено важна новина. Тогава ще стане ясно, че версията на Android CyanogenMod ще е съвместима официално с модела N1 и ще може да бъде инсталирана от потребителите в него. Това подсказва ново видео, в което участва основателя на Cyanogen Стив Кондик. Според него на 23 септември ще чуем вълнуващи новини.

От Android Police идват допълнителни детайли какво ще е партньорството между двете компании. Според тях Cyanogen иска да демонстрира какво може да бъде постигнато ако се осигури официална поддръжка. Това ще е повече експеримент и споразумението няма да има финансова страна. За Oppo N1 ще са достъпни два ROM файла - собствен и CyanogenMod. Вторият обаче няма да е с root достъп и това ще позволи да включва мобилните приложения на Google. Компанията обаче ще осигури лесен начин за root, но дори и без него CM ще работи без никакви проблеми.

Преди дни компанията зад Cyanogen обяви, че е привлякла 7 милиона долара, за да продължи разработката на проекта и евентуално той да успее да достигне пазарен дял по-голям от този на Windows Phone и BlackBerry като стане третата най-популярна операционна система. За изпълнението на този план ще са нужни и хардуерни партньори и по всичко личи Oppo ще е един от тях.

http://www.androidpolice.com/2013/09/20/heres-how-cyanogen-inc-wants-the-cyanogenmod-enabled-n1-and-the-first-hardware-partnership-with-oppo-to-work/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници