Няма да има нарушения със СРС, уверява Йовчев

Няма да има нарушения със СРС, уверява Йовчев
„Когато приключи цялата програма, която беше представена, ние ще имаме гаранции, че закононарушения със специални разузнавателни средства няма да има“, посочи Йовчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Когато приключи цялата програма, която беше представена, ние ще имаме гаранции, че закононарушения със специални разузнавателни средства няма да има“, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, предава „Фокус“.

В момента в СДОТО има много по-различна организация, която предполага много по-високо ниво на сигурност и по-големи гаранции, че няма да се извърши закононарушение“, посочи Йовчев.

В Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО) има много сериозни мерки, които представихме пред медиите. Много голяма част от тези мерки са вече изпълнени. Това ви гарантирам“, каза още вътрешният министър.

Относно критиките за отчетността на вътрешното министерство Йовчев заяви: „Направихме отчет за дейността на МВР. Ще направим отделна пресконференция, на която още веднъж ще обявим. Правихме две пресконференции, на които обявихме какво сме свършили. Ще направим отчет и за стоте дни“.

На въпрос за отказа на информация за това колко пъти Делян Пеевски е бил в МВР и дали има вариант това да се ревизира в полза на обществения интерес, Йовчев посочи: „Не съм убеден, че общественият интерес е голям по тази тема. Спазваме закона и ще спазваме закона. Моята работа е да спазвам закона и ще го спазвам“.

#Цветлин Йовчев #СДОТО #СРС #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино