Путин: Корупцията нарушава бизнес климата в Русия

Путин: Корупцията нарушава бизнес климата в Русия
„Бизнес климатът в страната, нейната привлекателност за дългосрочно разполагане на капитали все още е неудовлетворителна“, се казва в статия на Путин. Снимка: thestar.com
A A+ A++ A

Привлекателността на Русия за дългосрочно инвестиране остава неудовлетворителна във връзка със системната корупция, смята руският премиер и кандидат за президент Владимир Путин.

„Бизнес климатът в страната, нейната привлекателност за дългосрочно разполагане на капитали все още е неудовлетворителна“, се казва в статията на Путин, публикувана във в. „Ведомости“, предаде РИА „Новости“.

„През последните няколко години по инициатива на президента Медведев, започнахме цяла поредица промени, насочени към подобряването на бизнес климата. Но забележими подобрения засега няма“, пише още в статията.

„Главният проблем – недостигът на прозрачност и контрол от обществото над работата на представителите на държавата – от митническите и данъчните служби до съдебната и правоохранителната система. Ако наричаме нещата с имената им, става дума за системна корупция“, констатира Путин.

#Русия #президент #премиер #Владимир Путин #корупция #бизнес #Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници