NVIDIA представи платформата за евтини таблети Tegra Note

NVIDIA представи платформата за евтини таблети Tegra Note
A A+ A++ A

Наскоро видяхме снимки на таблет с марката на NVIDIA и името Tegra Tab, но се оказа, че това не е едно устройство, а платформа, която различни производители ще използват за своите продукти. В Северна Америка ще се появят продукти с нея от EVGA и PNY. В Европа очакваме модели от EVGA, Oysters и ZOTAC, Азия ще бъде покрита от Colorful, Shenzhen Homecare Technology и ZOTAC, а в Индия ще излязат модели с марката на XOLO.

Въпреки че различни компании ще правят хардуер, софтуерните ъпдейти ще идват директно от NVIDIA. Подобно на конзолата SHIELD Tegra Note на практика ще работи с чиста версия на Android. Според компанията при пускането на устройствата в продажба те ще бъдат с последното издание на Android. Както е ясно от името на платформата, тя ще поддържа въвеждане на информация със стилус, но за разлика от Galaxy Note той няма да е активен. Обикновено пасивните писалки не се славят с особена функционалност, но тук на помощ ще дойде технологията DirectStylus, която ще позволи разпознаването на степени на натиск и на връх за писане, и на връх за изтриване.

Основните характеристики на Tegra Note включват четириядрен процесор Tegra 4 със 72-ядрен графичен ускорител GeForce, 7" IPS дисплей с резолюция 1280 x 800 пиксела, 5МР основна камера и VGA предна, 16GB вградена памет с microSD слот, предно разположени HD говорители с бас рефлекс и Micro HDMI изход. Според NVIDIA устройствата с платформата ще осигуряват поне 10 часа за гледане на HD видео с един заряд на батерията.

В софтуерно отношение ще видим специална версия на приложението Camera Awesome, което ще се възползва от специалните функции на Tegra 4 като например проследяване на избран обект и записа на видео с кадрова честота 100 fps и опция за забавено възпроизвеждане. Компанията ще предложи и различни аксесоари като калъфи с различна конфигурация, DirectStylus Pro Pack със сменяеми върхове на стилуса и др. По отношение на цената на таблетите очакваме те да се продават за 199 долара, а първите модели ще се появят още през следващия месец.

blogs.nvidia.com/blog/2013/09/17/tegra-note/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници