Станаха ясни цените на Windows 8.1

Станаха ясни цените на Windows 8.1
A A+ A++ A

Microsoft обяви цените на Windows 8.1 и някои ключови промени в политиката за ъпгрейд към новата версия на операционната система. Както се и очакваше, Windows 8.1 ще се продава от 18 октомври за 119,99 долара за стандартната версия, а Pro вариантът ще струва 199,99 долара. Тези равнища на цените са абсолютно идентични с тези на Windows 8 при старта на операционната система преди година. При закупуване на продукт с Windows 8.1 ще може да се надгради до Pro версия за 100 долара.

По-интересната новина е свързана с възможността за ъпгрейд на настоящата версия на Windows. Както е известно, потребителите на Windows 8 ще получат 8.1 безплатно през Windows Store. Всички останали обаче няма да могат вече да закупуват по-изгодната специална версия на ъпгрейд, а ще трябва да платят за пълното издание на Windows 8.1 на посочените по-горе цени.

За това си има причини. Към новото издание на операционната система ще може да се мигрира директно само и единствено от Windows 8. Потребителите на Windows 7 ще могат да правят нещо като ъпгрейд, при който ще запазят файловете и папките си, но ще трябва да преинсталират всички приложения, а клиентите с Vista и XP ще трябва да правят чиста инсталация на Windows 8.1.

http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/09/17/pricing-and-packaging-for-windows-8-1.aspx

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници