Френска компания за авточасти инвестира над 100 млн. лева в Русе

Френска компания за авточасти инвестира над 100 млн. лева в Русе
Според Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 100 млн. евро ще бъде инвестицията на френския завод за производство на автомобилни части „Монтюпе“ в България, съобщи изпълнителният директор на компанията Микаел Бризон, предава БГНЕС.

Бризон присъства на откриването на изложба фотографии на Сила Гринбърг, с която се отбелязва разширяването на компанията.

Лентата на третото хале в Русе ще бъде прерязана на 21 септември, като на церемонията се очаква да присъства и министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Предприятието, намиращо в Индустриалния парк в Русе, ще се разшири с над 50%, достигайки площ от 30 000 кв. м, а общият брой на работещите ще се увеличи с 300 души, като заводът ще осигурява работа на 1000 души.

Новото хале ще произвежда автомобилни части за „Рено“, които ще се доставят в Турция, и за „Волво“, които ще се изпращат в Швеция.

Според Бризон насърчаването на чуждестранните инвеститори у нас трябва да става с подкрепата на общините и държавата.

„Това е рецептата за успеха на фирмата в България и разрастването й“, сподели Бризон и добави, че идеята е да се развива завод, в който да работят хора от региона.

„Затова се инвестира много в обучението и развитието на персонала. Когато пристигнах през 2008 г., 80% от екипа мениджъри беше от Франция. Днес този процент е под 25 на сто“, каза още Бризон.

„Монтюпе“ е един от най-големите френски инвеститори в България, чието производство е свързано с автомобилни части и най-вече цилиндрови глави за двигатели на „Ауди“, „Рено“, „Пежо“, БМВ, „Волво“.

Компанията е ежегоден спонсор на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“ и подкрепя редица културни събития в града заедно с кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.

#Русе #инвестиции #Рено #авточасти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници