Вотът на ГЕРБ е предателство към гражданите, смята Местан

Вотът на ГЕРБ е предателство към гражданите, смята Местан
Според Антон Кутев спорът на ГЕРБ е „нонсенс“. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Вотът на недоверие към правителството няма да мине и в ГЕРБ много добре го знаят. Това заяви в ефира на Нова телевизия в сряда депутатът от левицата Антон Кутев в разговор за намеренията на бившите управляващи. По думите му появата на вот на недоверие за цялостната политика е предателство към българските граждани.

„Самата му поява в момента абсолютно измества главната тема“, смята народният представител от Коалиция за България. Според него протестиращите, и през февруари, и днес искат друго. „Има огромна разлика между това как си представят техния живот и това, което живеят. Те считат, че цялата политическа класа, във вида, в който я виждат, е нелегитимна и нелепа“.

„Този спор, който се опитва да ни наложи ГЕРБ, като ни казва „Станете вие, за да седнем ние!“, е абсолютен „нонсенс“ за тези хора, които протестират, защото те не искат това“, категоричен беше Кутев. Ножицата между бедни и богати се разширява не само в България, посочи социалистът.

Големият проблем е, че няколко големи корпорации владеят парите, медиите, политическия живот, смята той. Според Кутев корпорациите, които стоят зад президента Росен Плевнелиев, са абсолютно част от статуквото. Правителството има кредит на доверие за „резки реформи“ до края на годината, отбеляза депутатът от Коалиция за България.

Сред готвените от управляващите промени са такива, свързани със Закона за обществените поръчки, субсидирането на лечебните заведения в малките населени места и промяната в пенсионната система.

#Антон Кутев #ГЕРБ #Росен Плевнелиев #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници