Президентът: Обществените поръчки, приватизацията и сивият сектор хранят олигархията

Президентът: Обществените поръчки, приватизацията и сивият сектор хранят олигархията
Росен Плевнелиев участва в дебат от инициативата на държавния глава „Диалог с гражданите“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само четири са източниците, от които олигархията се обогатява – държавните пари, обществените поръчки, приватизацията и сивият сектор, заяви президентът Росен Плевнелиев, който откри дискусия с граждани за пазарната икономика и свободата на медиите. Дебатите са част от инициативата на държавния глава „Диалог с гражданите“, предаде OFFNews.

Плевнелиев уточни, че решенията срещу олигархията се крият именно в тези четири точки и трябва да се отговори на въпросите къде седят държавните пари и кой ги управлява, кой контролира процеса на обществените поръчки и има ли контрабанда и как се източва ДДС.

„По пътя на тези източници и тяхното ограничаване можем по много ефективен начин да направим по-добра икономика в България“, коментира президентът.

Според него при обществените поръчки трябва да се въведе типизиран подход и те да бъдат публични, а не да засекретяваме договорите за магистралите, а те да бъдат пред очите на хората. Той припомни, че приватизацията трябва да бъде насочена към добрите стопани.

На дебата присъстват протестиращи срещу кабинета на Пламен Орешарски, вицепремиерът Деяна Костадинова, представители на дипломатическия корпус и др.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #дебат #Пламен Орешарски #Деяна Костадинова #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници