Русия и САЩ готвят заедно план за сирийския химически арсенал

Русия и САЩ готвят заедно план за сирийския химически арсенал
Сергей Лавров
A A+ A++ A

Експертите от Русия и САЩ в Организацията за забрана на химическото оръжие в близките дни ще подготвят предложения относно механизма за ликвидиране на сирийското химическо оръжие. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде агенция „Фокус“.

„Нашите и американските експерти – специалистите в Организацията за забрана на химическото оръжие, ще подготвят съответния проект и ще го внесат в близките дни“, заяви Лавров на пресконференция след преговорите с френския министър на външните работи Лоран Фабиюс.

Русия и Франция са единни в това, че крайната цел трябва да е установяването на мир в Сирия, но между двете страни има разминавания относно пътищата за постигане на тази цел, заяви Лавров след преговорите с руския си колега Лоран Фабиюс.

„Няма разногласия относно крайната цел, която всички ние бихме искали да видим за сирийския народ, а именно – преодоляването на кръвопролитията, възстановяването на мира при спазването на суверенитета и при запазването на светския характер на държавата. Тази цел се споделя от Москва и Париж, въпреки че имаме определени разминавания относно пътищата за нейното постигане“, коментира Лавров.

#Русия #САЩ #Сирия #химическо оръжие #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници