Меглена Караламбова със „Златен век“ – звезда

Меглена Караламбова със „Златен век“ – звезда
На официална церемония в зала „Колегиум“ на Министерството на културата министър Петър Стоянович връчи престижната награда „Златен век“ – звезда, на именитата българска актриса Меглена Караламбова. Снимка: stmedia.bg
A A+ A++ A

На официална церемония в зала „Колегиум“ на Министерството на културата министър Петър Стоянович връчи престижната награда „Златен век“ – звезда, на именитата българска актриса Меглена Караламбова, съобщиха от МК, предаде БГНЕС.

Меглена Караламбова бе удостоена с най-високото отличие на Министерството и с почетна грамота за големия й принос в развитието на българската култура. На церемонията по награждаването присъстваха и заместник-министърът на културата Васил Василев, и директорът на Дирекция „Съвременно изкуство и художествено образование“ в Министерство на културата Красимира Филипова.

Тя поздрави актрисата и припомни част от нейните най-успешни роли, изпратили силни послания към българската аудитория, сред които: Офелия, както и Гертруда от „Хамлет“ на У. Шекспир, Милкана от „Майстори“ на Рачо Стоянов, Джудит от „Ученика на Дявола“ от Бърнард Шоу, Оливия от „Дванайсета нощ“ на Шекспир, Ева от „Г-н Пунтила и неговият слуга Мати“ от Б. Брехт, ролята на „А“ от „Три високи жени“ на Едуард Олби, за която през 1996 г. тя получи наградата на САБ за най-добра женска роля, и други.

#аудитория #САБ #Петър Стоянович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници