Стенли: Нямам планове да управлявам българския футбол

Стенли: Нямам планове да управлявам българския футбол
A A+ A++ A

Бившият капитан на българския национален тим Стилиян Петров заяви, че не възнамерява един ден да поеме управлението на родния футбол, влизайки в управлението на БФС. Стенли, който наскоро официално приключи с футбол с невероятен бенефис в Глазгоу, даде обширно интервю в предаването „Перд банята" на TV7.

Бившият капитан на Астън Вила също призна, че е водил разговори със Стойчо Младенов и Александър Томов относно закупуването на акции в ЦСКА, но към този момент няма нищо конкретно.

Ето какво сподели Стенли пред TV7, цитиран от Gong:

„Надявам се скоро да бъда в България. След някоя друга седмица ще ми бъде разрешено да пътувам и може би ще се прибера в България. Не съм си идвал близо 2 години. Все още не мога да летя със самолети. Всичко друго върви както трябва, пътуването мога да го отложа за по-късно. Липсват ми приятелите в България и подкрепата, която ми оказаха. Все още не съм имал възможността да им благодаря лично."

„Доста е трудно. Започнах да работя няколко месеца в Астън Вила като помощник във втория отбор, но прецених, че все още ми е рано. Все още физически и психически ми е трудно. Реших, че трябва да си дам повече почивка, да съм по близо до семейството си. Децата и съпругата ми са щастливи ми са щастливи и аз наистина се наслаждавам."

„Оставам в Англия. Децата ми започнаха училище Англия. Свикнали сме вече тук. Все още като работа ми е рано. Не съм планувал нищо. Всичко за момента е на заден план. Семейството е на първо място. Това което пропуснах като футболист, сега се опитвам да наваксам."

„Виждам, че има доста проблеми в България. В БФС не мога да коментирам. Винаги съм показвал какво мога на терена. Управническите неща съм ги оставил на други хора. Всички се надяваме както футбола, така и държавата ни скоро тръгнат нагоре. Аз не съм за тези постове. Четох интервюта на Митко Бербатов. Може би той има повече и по-големи амбиции. Това е една голяма отговорност. Не мисля че съм готов за нещо такова, след това, което преживях. Мисля, че не е за мен и аз няма да съм този, който ще заема такива позиции. Който и да стане президент на БФС Боби Михайлов, Митко Бербатов, Стоичков, винаги ще има упреци и недоволни."

„Това, че си бил добър футболист, не означава, че ще бъдеш добър ръководител и треньор. Който и да стане на тази позиция ще му бъде много трудно. Има много неща, които трябва да се решава. Аз не съм човекът, който може да дава съвети. Пожелавам на всеки един успех и да направи така, че българският футбол да върви нагоре."

"Аз винаги съм бил честен. Не мисля, че съм правилния човек, който да промени футбола в България и да заемам тази длъжност. Мисля, че не бих се справил с такова нещо. В България трябва всички да бъдат силни и задружно. И във футбола и в политиката въртим само едни и същи хора."

#Стилиян Петров #БФС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници