Полицаите не били Кленовски, жена му им се нахвърлила

Полицаите не били Кленовски, жена му им се нахвърлила
Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Снимка: „168 часа“
A A+ A++ A

В Столичната дирекция на вътрешните работи бяха показани записи от задържането на издирвания с Европейска заповед Стефан Кленовски в столичен МОЛ.

По думите на старши комисар Валери Йорданов лицето е задържано около 17:45 часа, на 10 – 15 метра от детския кът, и никой нищо не е разбрал, съобщи агенция „Фокус”.

Йорданов обясни, че не е използвано насилие от страна на полицаите, а напротив – съпругата на задържания е буйствала и заплашвала, както и Кленовски.

Стефан Кленовски е отправил заплахи към полицаите, че ще ги намери и ще ги убие като излезе от ареста, каза още комисар Йорданов.

По думите на комисаря дори и посетителите на МОЛ-а не са разбрали какво се е случило. Поради тази причина, има само четирима свидетели.

Кленовски не е задържан на входа на МОЛ-а, където е имало по-малко хора, защото полицията не е била сигурна откъде ще влезе той.

Очаква се до 2 седмици проверката по случая да приключи. За Стефан Кленовски комисар Йорданов обясни, че от 2008 г. има образувано дело срещу него в друга държава за организирана престъпна група за клониране на банкови карти. В България задържаното лице няма досие.

„Преди престъпниците бяха болни, а сега са нежни души", каза комисар Йорданов по повод оплакванията от насилие от задържаните.

В събота съпругата на арестувания – Илияна Кленовска заяви, че върху мъжа й и семейството му е било упражнено насилие по време на задържането.

„Просто дойдоха, набиха ни всичките, които питахме, взеха го и си тръгнаха", коментира Кленовска пред бТВ.

В момента на задържане Кленовски е бил с фалшиви документи. През септември миналата година криминална полиция отново попада на следите му, но той успява да избяга.

Кленовски е известен и за разпространение на фалшиви парични знаци. Италия е въвела сигнал в Шенгенската информационна система за международното му издирване с цел арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Трани от юни 2011 година.

В България Кленовски е обявен за издирване в рамките на операция „Шок", която е започнала още през миналата година. Тогава той успява да се укрие. От МВР са категорични, че тази операцията е проведена по всички правила.

Операция „Шок" стартира на 6 юли 2011 г. сутринта на територията на столицата, Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Габрово, Стара Загора, Шумен, Варна и Бургас, когато бяха задържани 45 души, припомнят от МВР.

Тя бе реализирана съвместно с евроатлантическите партньори на България – „Европол" и „Сикрет Сървис" и се проведе под ръководството на Върховна касационна прокуратура, в координация с „Европол" и със съдействието на „Сикрет Сървис".

По предварителна оценка нанесените от престъпната група щети се изчисляват на над 15 милиона евро.

#Върховна касационна прокуратура #Европол #Сикрет сървиз #Бургас #Варна #Шумен #Стара Загора #Габрово #Пазарджик #Пловдив #Кюстендил #Италия #МВР #операция „Шок" #България #мол #Валери Йорданов #старши комисар #Стефан Кленовски #арест #Европейска заповед #СДВР #Столичната дирекция на вътрешните работи #Илияна Кленовска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници