Арестуваха шефа на кабинета на председателя на НС в Македония

Арестуваха шефа на кабинета на председателя на НС в Македония
Снимка: patepis.com
A A+ A++ A

В понеделник сутринта в Скопие полицията арестува Мариян Маджовски, началник на кабинета на председателя на македонския парламент Трайко Веляновски. При спецакцията са задържани общо 15 души, предаде БГНЕС.

По неофициална информация, цитирана от различни македонски медии, сред задържаните е и продуцентът на популярната продукция „Контрабанда“, която излъчва сериала „Едноокия“.

Някои от македонските медии твърдят, че задържаните са обвинени в шпионаж. Сред арестуваните са генерал Горан Стойков, както и бившият директор на агенцията срещу прането на пари с Ване Цветанов, а също така и лица от албански произход.

Има непотвърдена информация, че сред задържаните са: ген. Ване Цветанов, бивш директор на Агенцията за борба срещу прането на пари, ген. Горан Стойков и Аце Диневски, работил по-рано в разузнаването.

Мариян Маджовски е началник на кабинета на председателя на парламента от 2005 г.

В Македония се очаква с голям интерес и съдебният процес срещу бившия директор на Дирекцията за защита на културното наследство Паско Кузман.

Той е обвинен в злоупотреба със служебно положение и финансови нарушения. Кузман се смяташе за идеолог на така наречената „"антиквизация“ на Македония, припомня БГНЕС.

#Македония #Скопие #Трайко Веляновски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино