Дянков: Закривам Държавния резерв

Дянков: Закривам Държавния резерв
„Който се оплаква, може да си търси друга работа, никой не се е родил министър“, смята Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансовото министерство ще внесе в сряда проект в Министерския съвет за закриване на Агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков в Капитан Андреево.

Това е структура с доказана неефективност и закриването й ще спести 80–90 млн. лв. годишно на държавата, а в момента в резерва работят около 600 души, заяви Дянков в Капитан Андреево, цитиран от Дарик радио.

По думите му министрите нямат право да се оплакват от предвидените за ведомствата им средства от новия бюджет, тъй като в голяма част от тях има възможности за допълнителни приходи.

„Който се оплаква, може да си търси друга работа, никой не се е родил министър“, категоричен е Дянков.

Финансовият министър възнамерява също да изпрати писма до всички кметове на общини в страната с уведомлението, че трябва да намалят състава на администрациите си с 15.0%.

„Който откаже, няма да получи допълнителни плащания през годината“, добави той.

Симеон Дянков откри строителната площадка на последния участък от автомагистрала „Марица“ в петък.

Участъкът представлява 3.4 км подходен път към Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“. Възложител на проекта е Министерството на финансите. Участъкът е включен във втория проект за улесняване на търговията и транспорта, финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет.

#Международната банка за възстановяване и развитие #Министерство на финансите #Симеон Дянков #Министър на финансите #вицепремиер #Държавен резерв #Капитан Андреево #министри

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"