Расистко недоволство за новата Мис Америка

Расистко недоволство за новата Мис Америка
Расистки коментари заляха Нина Давулури. Снимка: АП
A A+ A++ A

За първи път етническа индийка спечели конкурса „Мис Америка 2014“. 24-годишната Нина Давулури досега беше Мис Ню Йорк. Тя стана първата етническа индийка, спечелила престижната титла.

По време на своето представяне Давулури изпълни класически боливудски танц, съобщи „Стандарт“.

Скоро след избора в интернет заваляха недоброжелателни коментари с расистка и ксенофобска насоченост заради произхода на Нина Давулури. „Когато си Мис Америка, не трябва ли да си американка?“, пита потребител в „Туитър“. Друг коментар гласи: „Мис Америка или Мис Ал Кайда?“, трети пък „напомня“, че „Това е Америка, не е Индия“.

Други потребители в мрежата, както и медиите, защитиха момичето и напомниха, че тя е американска гражданка и произхожда от семейство на лекари. Самата Давулури не пожела да вземе отношение към атаката от коментари.

В конкурса участваха 53 кандидатки. Тази година той отново се проведе в Атлантик сити, щата Ню Джърси. През последните 6 години конкурсът се беше преместил в Лас Вегас. По тази причина последната Мис Америка носи титлата едва девет месеца, защото там той се провеждаше през януари.

#Мис Америка #Мис Ню Йорк #Ню Джърси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници