Френските националисти ще се обединяват с холандските за европейските избори

Френските националисти ще се обединяват с холандските за европейските избори
Целта на френската националистка е да сформира обща парламентарна група на крайната десница.
A A+ A++ A

Лидерът на френските националисти Марин льо Пен предлага на холандския националист Хеерт Вилдерс и неговата „Партия на свободата“ съвместна кампания за европейските избори през май 2014 г. Лидерът на Националния фронт Льо Пен вярва, че заедно ще са много по-силни. Това съобщи самата тя в интервю за „Ханделсблад“.

„Заедно ще сме много по-силни. Важно е избирателите да видят, че не сме сами, че подобни патриотични движения има във всяка страна от ЕС“, коментира дъщерята на основателя на Националния фронт Жан-Мари льо Пен.

Целта на френската националистка е да сформира обща парламентарна група на крайната десница.

Евроскептичната „Партия на свободата“ на Вилдерс понесе голямо поражение на холандските избори през септември 2012 г. и загуби почти половината от местата си. Въпреки това социологическите агенции предвиждат възход на партията заради страха от имигранти от България и Румъния, след като паднат ограниченията на трудовия пазар през януари 2014 г. Друга причина за безпокойство е бежанската вълна от Сирия.

„Сегашната система ще загуби много, ако нашите движения работят заедно. Не трябва взаимно да се демонизираме, което искат установените партии. Мисля, че Вилдерс е достатъчно интелигентен, за да разбере това“, подчерта Льо Пен.

Тя обаче подчерта, че не бива да се забравя, че френските националисти и Вилдерс са си поставяли различни цели и работят в различна политическа обстановка. Тя не е съгласна с крайната позиция на Хеерт Вилдерс спрямо исляма. Според нея той не е в противоречие с демократичните ценности.

Вилдерс нееднократно е заявявал, че мюсюлманите не могат да се интегрират в ЕС, и сравнява свещенната им книга Корана с „Моята борба“ на Хитлер. Освен това настоява България и Румъния да бъдат изгонени от ЕС.

#Хеерт Вилдерс #льо Пен #Марин Льо Пен #Партия на свободата #Национален фронт #Жан-Мари льо Пен #България #Румъния #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници