Кунева: С ухажване, бой, ухажване, бой няма да стане

Кунева: С ухажване, бой, ухажване, бой няма да стане
Според Кунева гражданският съвет е абсолютно необходим за Реформаторския блок. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Бих казала на г-н Борисов, че тази негова заявка не е начинът да се сближи с Реформаторския блок. С ухажване, бой, ухажване, бой няма да стане.“

Това каза пред бТВ в понеделник лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева.

„Трябва да се държим по начина, по който се държат тези, които ни харесват. Не си представям германски политик, на когото Меркел например да е поръчала да се говори за нейните опоненти по начина, по който г-н Борисов поръчва как да се говори за неговите опоненти“, добави Кунева.

Според нея и Движение „България на гражданите“, и Реформаторският блок имат собствена физиономия. Попитана за принципа, който обединява партиите в Реформаторския блок, Кунева отговори, че това е самата реформа.

„Загубили сме за толкова години остротата на възприятието си и политиците искат да дадат надежда. Реформаторският блок крие заявката си в самото си име. Реформаторският блок най-напред трябва да премени изобщо начина, по който се държат партиите. Тоест партиите да отстъпят назад. Не съм против партиите, но трябва да внесем повече мажоритарен елемент“, подчерта Меглена Кунева.

Тя посочи, че в края на септември ДБГ ще направят промените си в устава в националния съвет. „Да, аз съм номинирана. Но аз все още съм председател в оставка. Целият национален съвет подаде оставка“, припомни Кунева.

„Гражданският съвет е абсолютно необходим, за да функционира Реформаторският блок. Хората от гражданския съвет не са кандидатствали при нас, те се обърнаха с гражданска инициатива към нас“, заяви още тя.

#Меглена Кунева #Борисов #ДБГ #Движение България за гражданите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници