Създателят на Swype работи по нова клавиатура за таблети

Създателят на Swype работи по нова клавиатура за таблети
A A+ A++ A

Потребителите на Android, които работят с клавиатурата Swype, ще потвърдят без колебание колко удобна е използваната от приложението технология за бързо въвеждане на текст. За съжаление, при работа с таблети Swype не позволява на потребителите да използват ефективно наличното екранно място. За да разреши този проблем, един от основателите на Swype - Ранди Марсден, вече работи по алтернативна клавиатура за таблети.

Тя се казва Drift и както подсказва името й, се мести по екрана заедно с пръстите ви. Според Марсден новата клавиатура ще позволи хората да пишат на таблет с 80 думи в минута, докато със Swype е трудно да се премине границата 40-45 думи. Първата бета версия на Drift се очаква в началото на следващата година, а финалната версия - през първата й половина.

Приложението по всяка вероятност няма да се продава в магазините за приложения, а идеята на Марсден е да пристига предварително инсталирано. Причината за това е, че за да работят с Drift, устройствата ще трябва да разполагат с някои технически характеристики, които към момента, изглежда, повечето таблети нямат. Dryft се нуждае от достатъчно чувствителни акселерометър и сензорен екран, които да отчитат малките движения на пръстите на ръцете.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници