Обама не е премахнал въпроса за нанасяне на удар над Сирия

Обама не е премахнал въпроса за нанасяне на удар над Сирия
Пред Обама все още върви въпроса за атака над Сирия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама не е премахнал от дневния ред въпроса за нанасяне на удар срещу Сирия, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от високопоставен представител на американската администрация.

„Държавният глава на САЩ запазва за себе си правото да даде заповед за американски удар срещу сирийския режим без подкрепа от страна на Съвета за сигурност на ООН, ако Дамаск не изпълни своите ангажименти”, заявява източникът, цитиран от бТВ.

По думите на източника Обама разбира, че Русия с правото си на вето никога няма да позволи на ООН да употреби сила срещу Сирия. Ето защо САЩ не очакват резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за сирийските химически оръжия да включва заплаха с използване на военна сила.

Според „Ройтерс” Вашингтон ще настоява в резолюцията да се съдържа предупреждението, че ако сирийското правителство не изпълнява споразумението за предаване на сирийските запаси от химически оръжия под международен контрол, за Дамаск ще има сериозни последици, включително нови санкции.

#Барак Обама #САЩ #Вашингтон #ООН #Дамаск #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници