„Стандард енд Пуърс” потвърди инвестиционния рейтинг на Столична община

„Стандард енд Пуърс” потвърди инвестиционния рейтинг на Столична община
A A+ A++ A

Рейтинговата агенция „Стандард енд Пуърс” потвърди инвестиционния рейтинг на Столична община (ВВВ) със стабилна прогноза, съобщиха от пресцентъра на общината. Рейтингът, който е равен на този на държавата, може да бъде повишен през следващите две години, ако се повиши рейтингът на страната и ако общината изпълнява средносрочната си финансова програма, са очакванията на агенцията.

В анализа на рейтинговата агенция е посочено, че икономиката на града е над средното ниво на страната , добре диверсифицарана и със силен фокус в сектор услуги. Планира се брутния вътрешен продукт да се увеличи с около 1.5% средно за периода 2013-2015 година.Ликвидността на общината се счита за много добра с добра възможност за обслужване на задълженията и възможност за вътрешно генериране средства.

През 2013 г. в унисон с препоръките на рейтинговата агенция общината предприе важни стъпки за подобряване на финансовото управление. Столичен общински съвет за първи път обсъди и прие тригодишна финансова прогноза за бюджета на общината. Продължаващото развитие на системата за местни данъци и такси доведе до подобрена събираемост, която към 31 август 2013г. увеличи приходите на общината с 12 млн. лв. спрямо 2012 година.

#Стандард енд Пуърс #рейтинг #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници