Четирима индийци ще бъдат обесени заради изнасилване

Четирима индийци ще бъдат обесени заради изнасилване
Съд за бързо производство в Делхи осъди на смърт четирима индийци, които през декември 2012 г. изнасилиха групово 23-годишна студентка по медицина. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Съд за бързо производство в Делхи осъди на смърт четирима индийци, които през декември 2012 г. изнасилиха групово 23-годишна студентка по медицина, която впоследствие почина, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

В азиатската държава смъртното наказание се изпълнява чрез обесване. По време на съдебните слушания прокурорите заявиха, че обвиняемите са извършили „демонично“ престъпление, а майката на жертвата призова съдията да ги осъди на най-тежкото наказание.

„Умоляваме съда да въздаде справедливост на дъщеря ни“, казва майката, чието име не се споменава от съображения за нейната сигурност. В Индия имаше неофициален мораториум от 8 г. за изпълнение на смъртни присъди до ноември 2012 г., когато беше екзекутиран последният останал жив участник от атентата в Мумбай от 2008 г.

Седмици по-късно кашмирец беше обесен за участието си в нападението срещу парламента преди едно десетилетие. По време на дебатите в съдебната зала адвокатите на обвиняемите пледираха съдията да даде доживотни присъди на техните довереници заради тяхната младост.

#Младост #екзекутиран #прокурори #медицина #Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници