Павлова: Невероятно твърдение е, че никога не са спирани еврофондове

Павлова: Невероятно твърдение е, че никога не са спирани еврофондове
„Най-невероятното твърдение е, че никога не са спирани европейски фондове и че е нямало спряно европейско финансиране“, заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

„Най-невероятното твърдение е, че никога не са спирани европейски фондове и че е нямало спряно европейско финансиране“, заяви народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова в парламента в питане към премиера Пламен Орешарски относно преговорите за многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за 2014-2020 г. и българската позиция, предаде агенция „Фокус“.

Лиляна Павлова подчерта, че като бивш служител в Министерство на финансите може да каже, че е имало спрени европейски пари. „Защо трябва да се лъже, като фактите са такива. Според нея обаче „безспорен факт е, че е необходимо национално съгласие без популизъм и без излишни приказки и лъжи по въпроса за еврофондовете“.

Павлова обясни, че няма как средствата, които Европа дава по линия на кохезионния фонд и за развитие на българската инфраструктура, да отиват за социални нужди. По думите й „трябва да има дебат по темата какви са националните ни приоритети и как ще се инвестират средствата в европейските региони, така че да няма бели петна на картата на България“.

#Пламен Орешарски #еврофондове #Европа #България #пари #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници