Владимир Путин: Има опасност ООН да се разпадне

Владимир Путин: Има опасност ООН да се разпадне
Според Владимир Путин настоящата гражданска война в Сирия няма общо с демокрацията, а е война между правителството и опозициятаСнимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Правото на вето, което притежават членовете на Съвета за сигурност на ООН, е съвършена мъдрост, която е вписана в Хартата на ООН. При това със съгласието на Съединените щати. Ако влиятелни държави започнат да заобикалят постановленията на ООН и да предприемат военни действия по своя лична инициатива, тогава възниква реалната опасност Организацията на обединените нации да се разпадне, заяви руският президент Владимир Путин в обръщение към американския народ във вестник "Ню Йорк Таймс".

"Събитията в Сирия ме предизвикват да се обърна директно към американския народ и политическите му лидери. Това е важно в този момент, в който нашите две общества не комуникират достатъчно помежду си.", коментира Путин.

Според него настоящата гражданска война в Сирия няма общо с демокрацията, а е война между правителството и опозицията в една държава с много религии. Въпреки това "Ал Кайда" и най-различни други екстремисти се борят срещу правителството.

"Конфликтът е подсилен от оръжие, снабдено от чужбина и е един от най-кървавите в света. Много от сражаващите се са наемници от нашите държави. Не съществува ли възможността те да се завърнат у нас с опита, който са набрали там?", попита руският президент.

#Владимир Путин #Путин #Русия #САЩ #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници