Русия и САЩ водят експерти по химически оръжия на срещата в Женева

Русия и САЩ водят експерти по химически оръжия на срещата в Женева
Лавров добави, че е възможно към срещата с държавния секретар на САЩ Джон Кери да се присъедини и Лахдар Брахими, специален пратеник на ООН и Арабската лига за конфликта в Сирия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия и САЩ ще доведат експерти по химическите оръжия на срещата за ситуацията в Сирия в Женева, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, предава РИА Новости.

„И ние, и американците ще доведем в Женева делегации от експерти, които притежават нужните познания и опит по определянето на пътищата за решаване на подобни въпроси“, посочи Лавров.

„Ние се договорихме, преди всичко, да обсъдим в Женева тази инициатива, която събра широка подкрепа в целия свят - за нуждата от поставяне под международен контрол на сирийския арсенал от химически оръжия, с разбирането, че това ще позволи отказ от използването на военна сила в Сирия“, каза още Лавров.

„Безусловно трябва да се осигури присъединяването на Сирия към конвенцията за забрана на химическите оръжия. Експертите вече ще определят какви конкретни мерки трябва да се приемат, за да се обезопасят съответните места с наличните арсенали“, отбеляза руският външен министър.

Лавров добави, че е възможно към срещата с държавния секретар на САЩ Джон Кери да се присъедини и Лахдар Брахими, специален пратеник на ООН и Арабската лига за конфликта в Сирия.

На срещата си Лавров и Кери ще обсъдят и провеждането на мирната конференция „Женева 2“.

#Русия #САЩ #ООН #Сирия #химически оръжия #Сергей Лавров #Джон Кери #Женева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници