Турският вътрешен министър: Загиналият демонстрант в Хатай е паднал сам

Турският вътрешен министър: Загиналият демонстрант в Хатай е паднал сам
A A+ A++ A

Турският вътрешен министър Муаммер Гюлер не изрази никакво съмнение, че загиналият в централния град Антакия на провинция Хатай 22-годишен демонстрант Ахмет Атакан сам си е виновен - бил паднал отвисоко и именно това била причината за неговата смърт, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, съобщи Стандарт нюз.

С тези си думи министърът категорично застана зад турската полиция и решително отхвърли всякакви твърдения за намеса и вина на силите за сигурност за трагичния случай, дал повод за втора масова вълна на протести в цялата страна.

„Търсят се поводи за противопоставяне на различни групи граждани, за създаване на етническа нетърпимост, дори и за провокиране на обстановка на силни стълкновения и обществена съпротива. В тази насока се действа по-специално в граничната със Сирия провинция Хатай и в някои други южни турски провинции и по този повод призовавам гражданите да бъдат бдителни“, посочи още министърът на вътрешните работи на Турция Муаммер Гюлер, цитиран от телевизионния канал Си Ен Ен Тюрк.

#Турция #демонстрант #загинал #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници