Принцът на Монако отряза Банско

Принцът на Монако отряза Банско
Принцът на Монако Албер II няма да посети Банско за благотворителната инициатива на фондацията си и БФ по ски на 27 и 28 януари. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Принцът на Монако Албер II няма да посети Банско за благотворителната инициатива на фондацията си и Българската федерация по ски на 27 и 28 януари.

Негово превъзходителство трябваше да е патрон на проявата заедно с благотворителната асоциация Star Team for the Children Monacо, но заради други ангажименти няма да може да присъства, съобщи БГНЕС.

Принцът вече втори ден присъства на специалните дни, в които се почита Мъченика на Монте Карло и Монако, който е особено харесван в княжеството. Именно това се явява и основна причина за провала на пътуването му до България.

Самото състезание в Банско трябваше да се проведе още през март миналата година, но тогава смъртта на лелята на Албер попречи то да се осъществи. Все пак благотворителната инициатива ще продължи и без участието на принца.

Това е първата подобна инициатива, която ще се проведе в България, а приходите от нея ще бъдат предоставени за деца в неравностойно положениe.

Специално за страната ни част от парите ще подпомогнат сираци за тяхното образование във висшите училища.

Очакват се и огромен брой световни спортни величия - принцът на Савоя Емануеле Филиберто, племенникът на Албер II Андреа Казираги, световният шампион по автомобилизъм през 1981 година Ари Ватанен, петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини Марк Жирардели, легендарният пилот от Формула 1 Рикардо Патрезе, световният шампион по мотоциклетизъм в клас до 125 и до 250 куб. см. Лорис Капироси, бронзовият медалист в слалома от Олимпиадата в Лилехамер 1994 Юре Кошир, Витантонио Люци и Ромен Грожан, петкратният победител в автомобилното състезание „24 часа на Льо Ман“ Еманюел Пиро и др.

От българска страна в състезанията ще се включат и легендата на българските ски Петър Попангелов, бившата футболна звезда Христо Стоичков, олимпийската шампионка по биатлон от Нагано 1998 Екатерина Дафовска и бронзовата медалистка от Нагано по биатлон Ирина Никулчина. Специален гост на събитието ще бъде президентът на БОК Стефка Костадинова.

Благотворителното състезание ще се проведе на 28 януари (събота). Надпреварите ще бъдат отборни, като във всеки състав ще бъде включено по едно дете и по една от известните личности.

Младите таланти до 12 години ще бъдат избрани от ски школата на Ски клуб „Юлен“. Преди обяд около 10:30 часа е паралелният слалом на писта „Алберто Томба“, а следобед от 14:30 часа ще се проведе състезанието по щафетно ски бягане на писта „Бъндеришка поляна“.

Надпреварата ще бъде две части: паралелен слалом и бягане със ски.

#Монако #Банско #благотворителна инициатива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници