Трус от 3,5 по Рихтер разлюля Кърджали

Трус от 3,5 по Рихтер разлюля Кърджали
По данни на националния институт по геофизика, геодезия и география епицентърът е в язовир "Студен кладенец" в района на Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/, на 210 км югоизточно от София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Земен трус със сила 3,5 по Рихтер разтърси Кърджали. Усетен е най-осезателно по високите етажи като хоризонтален, предаде БГНЕС.

Малко преди 22,30 ч. във вторник е усетено земетресението в областния център, но хора и в Смолянско съобщиха тревожно в социалните мрежи за силния трус.

По данни на националния институт по геофизика, геодезия и география епицентърът е в язовир "Студен кладенец" в района на Оловно-цинковия комбинат /ОЦК/, на 210 км югоизточно от София.

Данни за разрушения няма.

Изпълнителният директор на ОЦК Валентин Манев заяви в отговор на въпрос преди минути, че в складовете на публично разпродавания завод се съхраняват все още големи количества химикали и реагенти, използвани в производствения процес.

"Те обаче не са опасни, не биха могли да избухнат и да причинят екологични или други щети при земетресение", подчерта Манев и призова за спокойствие.

В сайта на Европейския Средиземноморски сеизмологичен център бяха отбелязани две земетресения във вторник вечерта, раздрусали България в рамките на 17 минути с магнитуд 3,2 и 3,5 по скалата на Рихтер.

#Европейския средиземноморски сеизмологичен център #Валентин Манев #земетресение #трус #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници