Снеговете в Румъния взеха 4 жертви

Снеговете в Румъния взеха 4 жертви
Четирима души са загинали вчера и днес в Румъния заради силния снеговалеж, който затрудни движението в южната част на страната. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Четирима души са станали жертва на снежните бури в Румъния.

Четирима души са загинали вчера и днес в Румъния заради силния снеговалеж, който затрудни движението в южната част на страната, съобщи официален източник, предаде БГНЕС.

87-годишна жена от южната област Дамбовита е била открита замръзнала на улицата, недалеч от жилището си, съобщи заместник държавният секретар за здравеопазването Раед Арафат.

Още двама пострадали са починали в очакване на линейките, които трябвало да ги превозят до болницата, но били блокирани от снега.

Вчера един мъж е починал от измръзване в колата си, покрит с дебел пласт сняг. Откритата до него жена била приета в болница в тежко състояние.

Хеликоптери на министерството на вътрешните работи са евакуирали десетина души, сред които и едно бебе, които се нуждаели от медицински грижи.

Според министерството около сто души продължават да са блокирани в затрупаните си от сняг коли.

Около 40 пътни отсечки в страната, както и магистралата, свързваща Букурещ и Констанца, бяха затворени по обед. На някои места снежната покривка достига 1,5 м. Отменени бяха и 60 влака.

#сняг #Румъния

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници