VAIO Tap 11 е първият таблет с Windows 8 на Sony

VAIO Tap 11 е първият таблет с Windows 8 на Sony
A A+ A++ A

Sony вече има няколко таблета с Android, последният от които определено успя да ни впечатли, но е изненадващо, че доскоро компанията все още нямаше подобно предложение с Windows 8. Това се промени по време на изложението IFA, когато на бял свят се появи VAIO Tap 11 - класически таблет с 11.6" IPS TRILUMINOS дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела и вградена поставка.

Приликата с модела Surface Pro на Microsoft се подсилва от наличието на писалка за ползване с дигитайзера N-Trig, процесор Intel Haswell (Core i3, i5 или i7) или Pentium и магнитен конектор за прикрепяне на външна клавиатура.

Таблетът е с дизайн, напомнящ на Xperia Z Tablet, но със заден панел от магнезиева сплав. Клавиатурата е с алуминиев гръб и може да работи отделена от устройството, като връзката с него е безжична. Тя има и батерия, която се зарежда, когато е свързана с VAIO Tap 11 чрез магнитния конектор.

Устройството предлага micro-HDMI и USB 3.0 интерфейси, стереоговорители, NFC, 8МР камера със сензор Exmor RS, до 4GB DDR3 RAM и дори инфрачервен порт. Батерията стига за 6 часа работа, а вградената памет ще варира между 128GB и 512GB. Тежи 780 грама без клавиатура. Продажбите в Европа започват тази есен, като устройството ще се предлага в бяло и черно.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино