Четиризнаците от Русе ще получат общинско жилище

Четиризнаците от Русе ще получат общинско жилище
Бащата Ерхан на среща с кмета на община Русе. Снимка: RuseInfo
A A+ A++ A

Община Русе ще предостави еднократна финансова помощ от 1000 лева на семейството на четиризнаците, които се родиха във вторник, съобщи RuseInfo.

Кметът на общината Пламен Стоилов е разпоредил да се помогне на семейството, като им се осигури общинско жилище.

На заседанието на комисията по жилищно настаняване ще се предложи от Община Русе настаняване в двустайно жилище. В момента има такова свободно, но не е в добро състояние. Там ще се вземат мерки за ремонт до изписването на децата.

Отсега ще се търси ясла за четирите деца. Ще се окаже помощ и за получаване на социалните помощи, които му се полагат, чрез Агенцията за социално подпомагане в Русе.

„Надявам се всичко да е наред с децата“, каза кметът Пламен Стоилов по време на срещата си с щастливия баща Ерхан по обед.

Предоставени са му личните мобилни телефонни номера на кмета. Гарантирана е подкрепа за семейството от цялата администрация при отглеждането на децата, защото такова събитие се случва за първи път в региона от повече от половин век.

Майката получи букет от името на кмета и екипа му. Кметът добави, че на мястото на бащата би се чувствал доста притеснен, но пък мъжът му изглежда борбен и има надежда, че ще се справят със съпругата си в отглеждането на децата.

Ерхан Ахмедов е на 31 години. Той е от Батишница, но живее и работи в Русе като продавач. Женен е от 8 години.

Семейството осем години чака да има дете. Във вторник им се родиха две момичета и две момчета.

Майката Севдие Ахмедова постъпила за лечение в русенската болница преди месец, за да бъде под постоянно лекарско наблюдение до раждането.

Раждането е станало със секцио.

Двете момчета и двете момичета проплакали в рамките на няколко минути. Най-голямото от тях тежи 1600 грама, а най-малкото – 1300 грама.

Новородените се чувстват добре, макар че се налага за момента да останат на подпомагащо дишане.

Имената на децата вече са измислени.

#Русе #четиризнаци #Пламен Стоилов #Севдие Ахмедова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай