ИТАР-ТАСС: България ще се справя с потока от сирийски бежанци със собствени сили

ИТАР-ТАСС: България ще се справя с потока от сирийски бежанци със собствени сили
A A+ A++ A

България сама ще реши въпроса с настаняването на бежанците от Сирия, в същото време разчитайки на възможна финансова подкрепа от страна на Европейския съюз, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от „Фокус“.

Ситуацията в балканската страна беше обсъдена в хода на среща в Брюксел между министъра на вътрешните работи на България Цветлин Йовчев и еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малстрьом.

„Ще ни бъде оказано техническо и експертно съдействие. В бъдеще ще се обсъждат варианти за предоставянето на допълнителна помощ по линията на европейската агенция по охрана на външните граници „Фронтекс“. Ако се появи такава възможност, то и тя ще бъде преобладаващо техническа“, каза вътрешният министър на България.

„Уведомихме ЕС, че при усложняване на ситуацията в България ще ни бъде необходима сериозна финансова помощ, която се надявам да ни бъде оказана“, допълни Йовчев.

По думите му специално създаденият национален щаб по този проблем анализира ситуацията и разчита какви ресурси са необходими за настаняването на бежанците. В тази връзка е необходимо да се намерят допълнителни помещения, тъй като този ресурс е изчерпан, подчерта той.

#Сирия #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници