Кипър няма да участва в евентуален военен удар срещу Сирия

Кипър няма да участва в евентуален военен удар срещу Сирия
„Ясно е, че в никакъв случай няма да стане площадка, откъдето да бъдат извършени военни операции, или цел на атаки“, допълни кипърският говорител. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кипър заяви, че няма да се намесва в потенциален военен удар срещу Сирия, която е разположена на около 100 км източно от островната страна, предава „Фокус“.

Никозия все пак е готова да предложи помощ на трети страни, за да евакуират гражданите си от Близкия изток, каза Христос Стилианидис, говорител на кипърското правителство.

Близкото разположение на острова до Близкия изток и британските военни бази там предизвикаха спекулации относно ролята на Кипър в потенциален удар срещу Сирия, иницииран от САЩ, въпреки че британският парламент изключи провеждането на офанзивна операция.

„Всяко участие на Кипър е строго хуманитарно“, каза Стилианидис.

„Ясно е, че в никакъв случай няма да стане площадка, откъдето да бъдат извършени военни операции, или цел на атаки“, допълни той.

Говорителят посочи още, че значителен брой държави са помолили Кипър да приюти техни граждани и да предложи хуманитарна помощ, ако бъде необходимо.

#Кипър #Сирия #САЩ #военна намеса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници