Финалът на US Open - Надал срещу Джокович

Финалът на US Open - Надал срещу Джокович
A A+ A++ A

Рафаел Надал победи Ришар Гаске и се класира за финала на US Openк, където ще срещне водача в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович. Така феновете на тениса ще могат да гледат мечтан финал на последния за годината турнир от Големия шлем – първия срещу втория в световния тенис.

Надал се наложи над френския си съперник за 2 часа и 21 минути като не му даде нито един сет и победи с 6:4, 7:6 (1), 6:2, предаде bTV.

Испанецът започна мача много добре като успя да пробие съперника си още в първия гейм и наложи надмощието си в самото начало на мача. Вторият сет се оказа по-труден за Рафа, но напрежението на Гаске си каза думата в тайбрека, където той допусна две непредизвикани грешки. В първия гейм на третия сет пък французинът пропусна точка за пробив, а веднага след това загуби подаването си, а това доведе и до крайната победа на Надал.

В спор за трофея на US Open Надал се изправя срещу Новак Джокович, мачът започва в полунощ в понеделник, 9 септември. Двамата са изиграли общо 36 мача един срещу друг, в които испанецът е печелил 21 пъти. Два пъти са се срещали на Откритото първенство на САЩ- и двата са на финал. През 2010 година с трофея си тръгва Надал, а година по-късно победата е за сърбина.

#Рафаел Надал #Ришар Гаске #Новак Джокович #тенис #US Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници